Friform

Friform är kundanpassad design

Det har aldrig varit så enkelt att skapa en egen poolform till en rimlig kostnad. Aqvispoolen erbjuder ett obegränsat antal olika former. Ingen pool behöver vara den andra lik. Du kan designa din egen pool efter miljön i din trädgård eller helt efter egna idéer. Poolen inklusive trappor och laguner skapas med Aqvissponten. Utrustningen skräddarsys efter era önskemål. Flexibiliteten i vår poolkonstruktion gör att vi kan hålla alla former och storlekar i vårt lager.

pool, friform, infinity
Overflow/Infinity

Med Aqvis unika byggsystem kan man skapa sin overflowpool. Formen kan skapas helt fritt, en egenskap som bara finns hos Aqvispoolen. En overflowpool ger en bättre rening av vattnet och en fantastisk känsla när man badar utan en sargkant som skymmer sikten.

Pool ovan mark
Flera lösningar - Ovanmark eller nedgrävd

Aqvispoolen är som standard för nedgrävd montering. Vi har även en lösning för byggnation ovanmark. Beroende på er trädgårds förutsättningar hjälper vi er att hitta den optimala lösningen.

Designa en friformspool - 3 olika metoder

1. Skissa en egen form på papper.
Om du har en idé på en poolform, kan du eller en arkitekt göra en enkel skiss på formen. Lägg gärna en ram med mått på längd och bredd runt skissen så att vi har något att relatera till. Ju fler mått vi får, desto enklare är det att rita och beräkna poolens volym och area.

2. Forma med ett rep.
En enkel metod om man inte är van att skissa och rita är att ta ett rep eller en vattenslang och lägga ut i form av en pool på den plats i trädgården där man har tänkt sig poolen. Mät längden på den utlagda ¨poolväggen¨. Ange den och skicka uppgifterna tillsammans med ett fotografi till oss, så kan vi ta fram pris och ritning på er egen poolform. Priset på själva poolväggen är detsamma oavsett form. Om poolen ska innehålla trappor, laguner eller nivåskillnader så behöver vi räkna på det. Det gäller även poolliner som ska svetsas på plats.

3. Forma fritt medan du bygger poolen.
Du kan också forma fritt på plats. Beställ önskat antal meter poolvägg. Se till att betongplattan blir tillräckligt stor, för att du ska ha utrymme till ett fritt formande.

Unik konstruktion
Aqvissponten har en unik ledkonstruktion, vilket ger fantastiska möjligheter att skapa en beständig och vacker pool. Den är tillverkad av återvunnen HD-polyeten, ett miljöriktigt material med en beständighet i markmiljö som uppgår till över 150 år. Vi har valt hög kvalitet för vi anser att en pool ska ha samma livslängd som familjens hus.

Friformspool – bestäm själv vilka former din pool ska ha
Friformspooler är alla pooler utanför vårt standarsortiment – oavsett om poolen har en rund, oval, rektangulär eller en böljande organisk form. Vi vågar påstå att vi har poolen för alla önskemål. Aqvispoolens unika konstruktion innebär att poolväggen kan säljas som metervara. Det innebär att med t ex 24 meter poolvägg kan man bygga rektangulära pooler med måtten 4 x 8 m eller 3 x 9 m eller något annat mått. Det kan också bli en annan fri form som 24 m räcker till. Kort sagt, det finns ingen begränsning i form eller storlek. Du väljer hur många meter poolvägg du vill köpa. Vi hjälper till att sammanställa ett komplett friformspaket.

Friformspool med färdigtillverkad poolliner
Om friformspoolen har max 2 djup-nivåer (t.ex. en lagun) och en form som enkelt kan måttsättas eller mallas av, så kan vi tillverka en ”skräddarsydd” poolliner för din pool. Den tillverkas av 0,75 mm tjock poolduk på vår linerfabrik. Priset för skräddarsydd poolliner är lite dyrare än en standardliner, men då får ni själv fritt bestämma form och storlek på poolen. I övrigt har poolen samma väggmeterkostnad som en standardpool. Vårt koncept är unikt på den punkten.

Friformspool med platssvetsad poolliner
Om poolens form är komplicerad eller om den har fler än två nivåer (t ex trappa) behövs oftast en poolliner som anpassas på plats, en platssvetsad poolliner. Det görs av auktoriserade poollinersvetsare som med en armerad 1,5 mm tjock liner klär in poolen inklusive trappor, laguner m.m. med den liner man valt. Platssvetsad liner ger ett exklusivt intryck då pool och trappa får samma ytbeklädnad. Den armerade linern har en mycket hög kvalitet och hållfasthet och används även i offentliga badanläggningar.