Köpguide

Pooler är fantastiska!

Alla som någonsin har besökt eller ägt ett hem med pool vet att det inte bara ser imponerande ut. Swimmingpool är värdefulla tillgångar för ett hem. Att ha en pool kan öka värdet på en fastighet avsevärt. Pooler är också bra för att underhålla gäster och få tillbringa kvalitétstid med sin familj. Oavsett om det är för att bara simma eller som en lyx i vardagen.

Swimmingpoolen står ofta i centrum i trädgården, oavsett om de installeras med tanke på personlig träning i åtanke eller för att ge familjen glädje en varm sommardag.

De flesta tror att de behöver mer utrymme för en pool än vad som egentligen är nödvändigt.
En pool kan lyfta fram arkitekturen i ett hus när den är utformad för att vara en del av det. 

När beslutet att bygga en pool är fattat är det många som undrar hur man går vidare.
Var bara lugn, att bygga en pool behöver inte vara ett svårt projekt.

Vad ska du titta efter när du väljer en pool?

Att dela upp besluten i olika delar kan hjälpa dig att med säkerhet välja rätt poolalternativ för just er. Det finns många saker att tänka på när man ska välja pool. Att välja rätt storlek för just er trädgård är det första nödvändiga steget. När ni bestämt vilken storlek och form ni vill ha så är det väldigt bra att först hitta den perfekta platsen på din trädgård för att bygga poolen. Pooler tenderar att användas bättre i inhägnade områden bakom huset. En bakgård rekommenderas men en framsida kan också vara en bra plats för en pool.

När du har bestämt hur mycket utrymme du har för poolen, lägg till någon extra meter på alla sidor för att vara på den säkra sidan om du inte redan har bestämt pool och vet alla mått. På så sätt kan du bestämma den storlek av pool som passar din trädgård bäst.

NEDGRÄVD ELLER OVAN MARK?

Något annat viktigt att tänka på är om poolen kommer vara nedgrävd eller ovanmark. Det finns många fördelar med båda typerna av pooler. Båda kan vara en fantastisk plats för familjen. Låt oss jämföra fördelarna med var och en.

Nedgrävda pooler är dyrare, men nedgrävda pooler ger ett mycket högre värde för fastigheten där poolen anläggs.  Nedgrävda pooler håller mycket längre än pooler byggda ovanmark. 

Pooler ovanmark är normalt billigare och finns i alla prisklasser. Ovanmarkpooler kan vara lika stora som nedgrävda pooler. En pool ovan mark håller vanligtvis mycket kortare tid.

STORLEKEN

När ni har valt den storlek och typ av pool som är perfekt för ert hem, är det viktigt att bedöma marken för att vara säker på att den är tillräckligt stabil för en pool, kolla gärna med grannar som byggt pool så kan de ge råd och tips på vägen. Vid tveksamhet kontakta expertis med kunskap om markförhållanden. Det är viktigt att välja en pålitlig poolbyggare och att de har erfarenhet av byggnation av swimmingpool. Markytan ni har valt för er pool måste först grävas ut. Omfattningen av schaktningen bestäms av den valda bassängen. Boka gärna en kostnadsfri poolkonsult så kan ni vara trygga med att ni har tänkt på alla delar i projektet och inte stöter på problem under resans gång. Återfyllnad runt en pool är viktig för att inte få framtida sättningar i omgivande mark, man ska absolut inte återfylla med uppgrävda schaktmassor om de inte är så att de är av absolut rätt kvalitet.

Även ett poolområde för ovanmark pool kommer normalt att behöva markarbete för att säkerställa en så plan yta som möjligt.

UTSEENDE

Utseendet på poolen är förmodligen det man tänker på först. Eftersom man inte bygger pool så många gånger i livet är det viktigt att det blir just så som man tänkt sig. Det ska kännas som ett paradis mitt i din trädgård. Att bygga en pool kan skapa en plats för lugn och vila och oändligt roliga dagar.

Det finns många saker som kan göra en pool unik och vacker. Material så som liner i en pool kan förändra både utseende och livslängd.

PRIS

Din budget är en viktig faktor i ditt val av pool. Det stora utbudet innebär att det finns något för varje budget. Din pool kan skräddarsys för att framhäva ditt hem eller byggas i standardmått anpassat efter dina behov.

Var medveten om extrakostnader när du planerar din poolbudget. Om din pool ska vara nedgrävd förväntas du betala för schaktning. Alla pooler bör ha en uteplats eller däck och även detta bör vara en del i budgeten. En mindre budget bör ta hänsyn till de extra kostnaderna och ha en buffert om det oväntade skulle dyka upp.

POÄNGEN

Att välja det bästa alternativet för en pool kräver noggrant övervägande.  Kom ihåg att noga överväga typen av pool, mark, utrymme, stil och budget. Det kommer hjälpa dig att göra det bästa valet du kan.

Tänk på att poolen är en investering som ska bestå över lång tid, den dagen du eventuellt säljer fastigheten kommer du att vara nöjd att du har valt en Aqvispool med lång livslängd.

Wasa Kredit - en trygg finansieringspartner

Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi dig som kund olika former av finansieringslösningar. Wasa Kredit är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank med över 30 år på svenska marknaden. De vänder sig till både företag och privatpersoner och jobbar efter värdeorden snabbt, enkelt och personligt.

Är du intresserad av att veta mer? Fråga oss om vilka finansieringslösningar vi kan erbjuda dig genom Wasa Kredit.