swimming pool, infinity swimming pool, c-1737173.jpg

Köpa pool: komplett guide i 5 steg

När beslutet att köpa pool är fattat är det många som undrar hur man går tillväga. Var bara lugn, att bygga en pool behöver inte vara ett svårt projekt. Överväg och besvara dessa punkter för dig själv och ta Aqvis till hjälp när det behövs så blir poolprojektet enkelt.

1. Storlek

Poolens storlek och placering går hand i hand, därför är det första steget när du bestämt dig för att köpa pool att välja rätt storlek för din trädgård och önskad placering. Tänk på att planera in ordentligt med utrymme runt poolen så att det finns plats att umgås! Allra minst behövs en halvmeter extra på varje sida om poolen för att få plats med poolskydd och för att kunna komma åt vid städning. Läs vårt inlägg 10 tips vid placering av pool. om du vill ha mer tips och råd om placering.

2. Nedgrävd eller ovan mark?

Pooler ovanmark är normalt billigare och finns i alla prisklasser. Nedgrävda pooler är vanligtvis dyrare, men ökar värdet på din tomt. Eftersom valet är svårt och individuellt har vi sammanfattat både för och nackdelar med båda poolsorterna i vårt blogginlägg Nedgrävd pool eller ovan mark? Så väljer du rätt pool!

3. Markarbete

En nedgrävd pool kräver givetvis markarbete, men för att vara säker på att marken är tillräckligt plan och stabil kan även området för ovanmark pool behöva markarbete. Områden med mycket sten och berg innebär ett större grävarbete och därmed högre kostnad. Säkerställ att det inte finns några ledningar för vatten, el eller telefon i marken innan ni börjar gräva. Detta kan du ta reda på genom att kontakta ditt elbolag.

Vid tveksamhet kontakta expertis med kunskap om markförhållanden.
Aqvis erbjuder gratis poolkonsultation och kan svara på dina frågor gällande marken på din tomt.

4. Utseende

Det finns massvis med saker som påverkar utseendet på din pool och kombinationen av dina val kommer att göra din pool unik. Här är några saker du bör tänka på när det kommer till utseendet på din pool:

5. Pris

Vad kostar en pool? Priset varierar förstås beroende på försäljare, tillbehör, hur mycket arbete som behöver göras och hur mycket arbete du är villig att göra själv, men våra standardpoolpaket kostar från 109 000 kr till 212 000 kr.

Aqvis erbjuder gratis hembesök och rådgivning när du ska planera ditt nya poolprojekt.

  • Kostnadsfria konsultationer.
  • 40 års garanti på poolstommen.
  • Skräddarsydda offerter utan gömda kostnader.